Viisuviikon puolivälin kuulumisia

Ensimmäinen semifinaali on takana ja tulos on selvä. Tuloksen paljastuttua tunteiden kirjo oli moninainen: tyrmistynyt, epäilevä, surullinen, vihainen ja pettynyt. Tuntui, että areenalta lähti väkeä ja jokainen Suomen fani oli saanut kolauksen kymmenen kilon hienosäätölekalla – eurooppalaisella sellaisella. Areenalta lähdettiin EuroClubille, joka on virallinen jatkopaikka esitysten jälkeen. Siellä myötätuntoa ja pahoitteluja tulvi joka suunnalta, samoin sosiaalinen media räjähti, kun ”Blackbirdin” siivet eivät kantaneetkaan finaaliin asti. Viisut kuitenkin jatkuvat torstaina toisella semifinaalilla, jonka jälkeen lauantain finaalikattaus on valmis.

Euroviisujen turvallisuuteen on panostettu paljon. Varsinaisen areenan ympärillä on ensimmäinen turvamiesten rivi. Noin parinkymmen metrin välein seisoo turvamies katse ulkopuolelle päin. Lisäksi paikalla on runsaasti sekä uniformuisia että siviilipoliiseja. Lippujen ja tavaroiden tarkastus on erityisen tarkkaa. Ohjeistus on, että laukkuja ei saa viedä sisälle, mutta ainakin eilen yleisön selässä nähtiin aika reilunkin kokoisia laukkuja. Kannattaa kuitenkin noudattaa virallisia ohjeita, sillä säännöt saattavat muuttua tiukemmiksi yllättäen. Erikoinen viisusääntö on areenalla se, että et voi poistua tai saapua saliin, kun artisti on esiintymässä lavalla, vaan vasta kappaleen päättymisen jälkeen. Tämä siksi, ettei kameratyöskentely häiriinny.

Yllätys on ollut, että areenalla ei tänä vuonna ole lainkaan tavaransäilytysmahdollisuutta. Joten ulkotakit tulee pitää mukanaan koko ajan. Ja ulkovaatteita täällä tarvitaankin juuri nyt. Viikonlopun helteet ovat muuttuneet tuuleksi ja tuiverrukseksi, sekä räntäsateeksi. Ilma on todella kylmä, ja satoipa päivä rännän oloista tavaraakin taivaalta.

Viisuviikko on puolivälissä ja nyt alkaa jo olla havaittavissa pientä kisaväsymystä. Runsaan paikallaan seisomisen vuoksi jalat alkavat jo olla melko turtana.

Riippuen lipputyypistä (istuma-seisomakatsomo) ehdoton edellytys hyvin onnistuneelle viisuviikolle on hyvät kengät. Useat fanit pyrkivät saamaan fanipaketin, johon kuuluvat kahden semifinaalin ja finaalin lisäksi myös näiden kenraaliharjoitukset. Jos lippupaketti on seisomapaikka fanialueella, puuduttavaa paikallaan seisomista on paljon ja joka päivä. Saavuttaessa ohjeiden mukaan areenalle 2,5 tuontia aikaisemin, seisontaa on luvassa useiden tuntien ajan. Pehmeä pohjaiset lenkkarit tai tennarit ovat oiva veto.

Lippuja esityksiin näyttäisi vielä olevan saatavilla. Esimerkiksi lippu Golden Circlelle, fanialueelle aivan lavan edessä, olisi verkkokaupassa myynnissä hintaan 130€. Parhaillaan käynnissä oleva toisen semifinaalin juryharjoituksessakin Golden Circlellä olisi ollut runsaasti tilaa. Joten jos on viikonloppu vapaana, niin torstaina koneeseen ja pitkän viikonlopun viettoon Kiovaan viisujen merkeissä. Ei käy ainakaan kukkarolle!

Terveisin
Miksu Kiovasta