Teräsbetonin pojat ”rautaisella fiiliksellä” viisuihin

Teräsbetoni oli lehdistön tentattavana 7.5. YLEn Iso-Pajassa ja klubin oma toimittaja, Heidi Ikäheimonen oli paikan päällä.

Kun pojilta kysyy, millaiset tunnelmat ovat kisojen alla, on vastaus ”rautaiset”. Se herättää hymyä lehdistön keskuudessa ja kysymyksiä alkaa sadella.

Siitä vanhasta kliseestä ei päästä eroon, eikö Suomi pärjäisi paremmin, jos esiintyisitte englanniksi? Niin, entä sitten? Meidän juttu, ”Missä miehet ratsastaa” kappaleen vahvuus on juuri suomen kieli, sillä me erotutaan Belgradissa. Me mennään loppuun asti tällä konseptilla. Ahola selvästi hermostuu hieman kysymyksestä, jota on esitetty ilmeisen usein.

Betonipoikien tiimi starttaa sunnuntaina, harjoitukset alkavat heti maanantaina. Ensimmäinen viikko on aika hulinaa Belgradissa, maanantaina ensimmäiset harjoitukset ja siitä se lähtee. Viikko menee harjoituksissa ja edustustehtävissä ja hups, kun toinen viikko alkaa, on maanantaina kahdet kenraaliharjoitukset ja se suuri päivä tiistaina.

Entä meneekö Teräsbetoni finaaliin? Tietysti, kaikkihan me sen tiedämme, eikö vaan? Yleisö nauraa. No, totta kai.

Muuttuuko esitys jotenkin semiä varten ja tuleeko pyroja lisää? Kyllä, pyroja tulee lisää, mutta samalla konseptilla mennään kuin Suomen finaalissa. Mitäs sitä muuttelemaan, rumpalimiehet, jotka Suomen finaalissa nähtiin, ovat edelleen lavalla, mutta nyt hieman näkyvämmässä roolissa. Pojat lupaavat, että yläruumis paljaana esiinnytään finaalissakin.

Promoamista on tehty ympäri Eurooppaa, Espanjassa ja Saksassa vastaanotto on ollut hyvä. Kaiken kaikkiaan 500 sinkkua on lähtenyt ympäri Eurooppaa ja kyselyitä on tullut levy-yhtiölle poikien ohjelmasta. Kysyntää siis riittää ja kiinnostus on kova ulkomailla.

Ilahduttava uutinen on sekin, että Teräsbetonin Myrskyntuoja on myynyt alkuviikosta kultaa. Pojat itsekään eivät tienneet asiasta lehdistötilaisuuden alkuvaiheessa juuri enempää, mutta sanoivat uutisen antavan kyllä kummasti lisäpotkua kisamatkaan.

”Kentät kutsuu sankareita, eikä suinkaan pelkureita”!

Belgradin viisulava kutsuu meidän sankareitamme, mikä tarkoittaa, että suomalainen viisufaniyhteisö toivottaa mitä teräksisintä menestystä Suomen tiimille! Onnea matkaan Teräsbetoni!

mf2008_075