The Hungry Hearts: “Viisufanit ovat maailman paras yleisö!”


Norjalainen performanssiyhtye The Hungry Hearts sai kunnian avata viisuristeilyn. Kahdeksan lesbonaisen muodostama ryhmä valloitti viisufanien sydämet kappaleellaan ”Laika”. ”Laikasta” tuli ilmiö, joka vei The Hungry Heartsin esiintymään ympäri Eurooppaa. Viisuristeilyllä yhtyettä edustivat perustajajäsen Tonje Gjevjon, Edith Roth Gjevjon sekä Olga Nikitina. He ottivat kutsun ilolla vastaan.

– Olimme hyvin otettuja. Tiesimme, että meillä tulisi olemaan risteilyllä tosi hauskaa, koska viisufanit ovat maailman paras yleisö, yhtyeen perustaja Tonje Gjevjon hehkuttaa.

– Viisufanit ovat kuin yhtä suurta perhettä. He ottivat meidät omikseen heti alusta alkaen.

The Hungry Hearts kilpaili Norjan viisukarsinnoissa vuonna 2016 yhdessä Lisa Dillanin kanssa. Tonje ei kuitenkaan osannut varautua ”Laikan” saamaan suosioon.

– En tiennyt, mitä odottaa, koska kyseessä on hieman omituinen laulu. Tiesin, että siinä on kuitenkin “sitä jotakin”.

”Laikaa” voidaan pitää myös jokseenkin poliittisena kannanottona. Kappaleessa lauletaan “The streets of Moscow with my girlfriend”. The Hungry Hearts ei ole toistaiseksi käynyt marssimassa Moskovan kaduilla, mutta yhtyeen jäsen Olga Nikitina on sieltä kotoisin. Tämä on kuitenkin silkkaa yhteensattumaa, sillä Olga tuli mukaan kokoonpanoon vasta ”Laikan” kirjoittamisen jälkeen.

– Haluaisimme sen sijaan esiintymään Pietariin, koska Moskova on tällä hetkellä hieman vaarallinen. Putinilla on ongelmia, Tonje toteaa.

Risteilyllä kuultiin myös Tom of Finlandin inspiroima kappale. Siinä toimii solistina Kristian Kaspersen. Tonje kertoo että haluaa kappaleillaan kertoa tarinoita monenlaisista ikoneista, joihin Tom of Finland myös lukeutuu.

– Olen kuvataiteilija, ja minulla on kirjoja hänen piirroksistaan. Mielestäni Tom of Finland oli nerokas taiteilija ja pidän hänen intohimoisesta tavastaan kuvata miesvartaloa ylisuurine ruumiinosineen. Olen myös nähnyt Tom of Finlandista kertovan elokuvan, ja pidin siitä todella.

Mikäli se on Tonjesta kiinni, The Hungry Hearts nähdään vielä jonakin päivänä edustamassa Norjaa euroviisuissa.

– Emme luovuta! Aiomme yrittää mukaan joka vuosi. Euroviisut ovat unelmani.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuvat: Peter Herrmann ja Tuomas Ruoho