OGAE-uutiset 3/2018

Puheenjohtajan tervehdys

Hiio hoi!

Jännittävä odotus päättyi vihdoin, ja ensi kevään Euroviisujen isäntäkaupunki julkistettiin. Viisufanit kerääntyvät sankoin joukoin Tel Avivin kaduille viettämään vuotuista musiikkijuhlaansa. Ennen sitä valitaan kuitenkin Suomen viisuedustaja Uuden Musiikin Kilpailussa. YLE luottaa jälleen sisäiseen valintaan. Suomen edustuskappale valitaan 2.3.2019.

Makedoniaa tänä vuonna edustanut Eye Cue -yhtye oli yksi viisuristeilyn esiintyjistä. Kuva: Peter Herrmann

Viisufanit risteilivät syyskuussa sankoin joukoin Helsinki–Tallinna-välillä. Euroviisuklubin yhdeksäs risteily pääsi myös iltapäivälehtien otsikoihin, sillä Sinisten puoluekokous järjestettiin samassa veneessä värikkään viisuväen joukossa. Värillä ei ollut väliä, kun pidimme lystiä illan aikana. Kansainväliset vieraamme, artistit ja fanit kiittelivät jälleen kerran risteilyä ja kuinka upea ja uniikki fanitapahtuma on kyseessä.

Fanisuosikki Kati Wolf Unkarista. Kuva: Peter Herrmann

Vaikka klubimme on yksi suurimmista ja toimivimmista koko maailmassa, se ei tarkoita, että meillä olisi sekä rahaa että henkilöresursseja täyttämään kaikkien faniemme villeimpiä toiveita. Viisuristeilyn artistivalinnoissa pyritään monipuolisuuteen. Yritämme saada artisteja sekä nuoremmasta että vanhemmasta vuosikerrasta. Se, mitä artisti esittää, on artistin oma valinta. Useimmiten artisti itse huomioi keikkansa teeman ja muokkaa settilistansa sen mukaan. Joskus artisti haluaa pysyä uskollisena omalle, nykyiselle tyylilleen.

Kaikki kuitenkin pyörii rahan ympärillä. Jos meillä olisi pohjaton kaivo, josta ammentaa kahisevaa, hankkisimme varmasti artistit jäsenten toiveiden mukaan. Näin asia ei kuitenkaan ole. Klubin tulot koostuvat jäsenmaksuista ja muutamasta sponsorista. Kuluja klubille tulee sekä risteilyn, esikatselutilaisuuksien ja pikkujoulujen järjestämisestä sekä hallinnollisista kuluista. Ilman sponsoreitamme emme pääsisi näinkään pitkälle. Yleinen kulutustaso nousee vuosittain, ja tähän asti olemme pystyneet pitämään jäsenmaksun ja pääsymaksujen hinnat maltillisella tasolla. Risteily järjestetään yhteistyössä Tallink Siljan kanssa senhetkisen kaluston ja aikataulun puitteissa.

Haluan kiittää kaikkia taustalla työskennelleitä, ihania ja aktiivisia henkilöitä, joista jokainen teki oman osuutensa suurella sydämellä ja tapahtuman onnistumista ajatellen! Hyvien juhlien yksi onnistumisen elementti on kuitenkin sinne saapuvat vieraat ja toivonkin että vieraamme viihtyivät ja nauttivat yhdeksännestä Euroviisuristeilystä.

Lokakuun infokirjeessä on taas tärkeää asiaa tulevista euroviisuihin liittyvistä tapahtumista ja tiedotteista. Muista lukea infokirje läpi; se lähetetään sinulle ilmoittamaasi sähköpostiin ja julkaistaan nettisivuillamme (linkki myös Facebookissa).

Toivotan kaikille mukavaa ja värikästä syksyä!

Miksu Behm
Puheenjohtaja

Tässä numerossa:
The Hungry Hearts: ”Viisufanit ovat maailman paras yleisö!”
Linda Martin: ”Irlanti tarvitsee voittaakseen balladin”
Jasmine: ”Oslossa oli avoin meininki!”
Mikolas Josef: ”Euroviisut olivat vasta alkua”
Näin minä fanitan: Antton Niskanen