OGAE-uutiset 2/2016

Euroviisufanin vuoden tärkeimmät hetket alkavat olla käsillä. Viime vuonna puheenjohtajan tervehdystä kirjoitellessa olin hiukan ristiriitaisissa mietteissä edustuskappaleestamme, kuten moni muukin fani. Suomalaisilla oli rohkeutta lähettää Perttu Kurikan Nimipäivät viisuihin ja sen mukana viesti, että euroviisut kuuluvat kaikille ja yhdistävät ihmisiä musiikin kautta. Huolimatta lopputuloksesta PKN sai viestinsä vietyä ja esitti kappaleensa omalla tyylillään. Oliko se sitten musiikkia vai ei? Se jääköön jokaisen arvioitavaksi.

jouni ja sandhjaTänä vuonna Suomi osallistuu Euroviisuihin 50. kerran. Vuosien aikana on nähty monta erilaista kappaletta ja usein vääryttäkin koettu. Mutta se ei ole meitä lannistanut, ja tällä kertaa kilpailuun mennään ilon kautta Sandhjan ”Sing it away”-kappaleella. Sandhja sai semifinaalissaan ensimmäisen esiintymispaikan, ja se antaa kyllä lisämahdollisuuksia finaalipaikkaan.

Suomalaisia faneja on myös Tukholmassa ennätysmäärä ja lippupaketin ostaneita on reilusti yli 200, mikä on ennätys myöskin. Kannattajien vähyydestä ei ainakaan Suomen menestys tänä vuonna ole kiinni. Tukholmassa on järjestetty paljon ohjelmaa mihin fanit voivat osallistua. F2-akkreditointi takaa pääsyn Euroclubille ja Café’hen. Lisäksi Euroviisuklubi järjestää lämmittelybileet tiistaina ennen semifinaalia. Tällaista on vuosien mittaan paljon toivottu, ja nyt toteutamme sen.

Oikein mukavaa Euroviisujen aikaa sinulle!

Terveisin
Jouni Pihkakorpi

 

Tässä numerossa:
Kuulumisia meiltä ja muualta
Artistiesittelyt
Hallituksen esittely
Tukholmasta Tukholmaan
Näin minä fanitan