Näin minä fanitan: Petri Vihtonen

Näin minä fanitan: Petri Vihtonen

Porvoossa asuva Petri lähtee koko viikoksi Tukholmaan viisuilemaan.

 

Kerro itsestäsi: Mitä teet ja missä asut?

Olen 23-vuotias, tuore restonomi ja tällä hetkellä etsin matkailualan töitä ja asuntoa Helsingistä. Toistaiseksi asun Porvoossa ja työskentelen siivoojana. Euroviisujen lisäksi seuraan aktiivisesti yleisurheilua.

 

Mistä viisuharrastuksesi alkoi?

Viisuja olen katsonut niin kauan kuin muistan, mutta vuodesta 2006 sitä on voinut kutsua harrastukseksi, johon käytän vuosi vuodelta enemmän aikaa. Suomen voitto saattoi tuolloin vaikuttaa asiaan, mutta nykyään viisuharrastukseni perustuu ihan muihin asioihin kuin Suomen menestymiseen.

 

Miten viisuharrastus näkyy kodissasi?

Kirjahyllyssä on jonkin verran viisuaiheisia kirjoja ja muita oheistuotteita. Myös viisuaiheisia CD- ja DVD-levyjä on kertynyt aika paljon.

 

Mikä on hienoin viisumuistosi?

Hienoja viisumuistoja on niin paljon ja erilaisia, mutta ehkä parhaiten mieleeni on jäänyt ensimmäinen paikan päällä näkemäni livelähetys, joka oli vuoden 2014 toinen semifinaali. Erityisesti se hetki, kun näki ensimmäisen kerran viisulavan ihan omin silmin, eikä vain TV:n välityksellä, oli unohtumaton.

 

Mikä on parasta Euroviisuissa?

Musiikin ja visuaalisuuden yhdistyminen sekä kansainvälinen yhteenkuuluvuuden tunne, joka ulottuu myös viisuviikon ulkopuolelle.

 

Mitä muuttaisit Euroviisuissa?

Juuri nyt en koe tarvetta muuttaa mitään.

 

Oletko lähdössä Tukholmaan viisuilemaan?

Kyllä, olen Tukholmassa koko viisuviikon ja minulla on ensimmäistä kertaa klubin fanilippupaketti, joten pääsen vihdoin näkemään myös finaalin paikan päällä. Kaiken lisäksi tämä on myös musiikillisesti mielestäni kaikkien aikojen paras viisuvuosi, joten odotukseni tulevaa reissua kohtaan ovat todella korkealla.

 

Mitä perinteitä kuuluu viisufinaalin seuraamiseen?

Vuoteen 2013 asti seurasin aina viisufinaalia kotona äitini ja hyvän ruoan kanssa isäni paetessa viisuiltaamme mökille. Seuraavat kaksi vuotta finaali tulikin seurattua jossain päin kyseisen vuoden viisukaupunkia muiden areenan ulkopuolelle jääneiden fanien kanssa. Saapa nähdä, muodostuuko paikan päällä olemisesta nyt sitten uusi perinne…

 

Millainen on täydellinen viisu?

Se voi olla tanssittava biisi tai voimaballadi, kunhan se vakuuttaa jo ensimmäisellä kuuntelulla eikä siihen kyllästy koskaan.

 

Petri ja Linda BengtzingMikä on kaikkien aikojen paras viisu?

Kyllä se on Loreenin ”Euphoria”, kun minulta kysytään. Maininnan ansaitsee myös Elitsan & Stoyanin ”Water”, jolle titteli kuului aiemmin.

 

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Petri Vihtonen