Mikolas Josef: ”Euroviisut olivat vasta alkua”


Viisuristeily huipentui Tšekin tämän vuoden edustajan, Mikolas Josefin, esiintymiseen. Fanihysteriaa aikaansaanut Mikolas aiheutti euroviisufaneille myös ylimääräisiä sydämentykytyksiä loukattuaan itsensä harjoituksissa Lissabonissa. Hän toipui portugalilaisessa sairaalassa, mistä hänellä ei ole erityisen mukavia muistoja. Mikolas pystyi kuitenkin lopulta esiintymään suunnitellusti ja onnistui vielä saavuttamaan Tšekin kaikkien aikojen parhaimman sijoituksen euroviisuissa.

– Koko euroviisuedustus oli ihan mahtava juttu. Se jää hullun hauskaksi muistoksi minulle! Onnellisin muistoni Lissabonista on kuitenkin itse esityksen lisäksi bussimatka kotiin. Tiesimme, että viisut ovat nyt ohi ja teimme historiaa. Voin kertoa, että se oli sekopäinen bussimatka, Mikolas nauraa.

Mikolas oli myös hyvin otettu, kun hänet kutsuttiin esiintymään risteilylle. Nuorukaisella oli aikaa jutella jokaisen fanin kanssa ja poseerata yhteiskuvissa tiukasta aikataulusta huolimatta.

– Euroviisufaneille esiintyminen on aina hienoa. Fanit ovat niin kannustava ja äänekäs yleisö, artisti kiittelee.

Hiljattain Mikolas julkaisi uuden singlen ”Me gusta”. Hänellä on suuret odotukset kappaleen suhteen ja tavoitteet korkealla.

– ”Lie to me” oli euroopanlaajuinen hitti, mutta tästä toivottavasti tulee maailmanlaajuinen! Euroviisut olivat vasta alkua.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Peter Herrmann