Jasmine: ”Oslossa oli avoin meininki!”


Euroviisuristeilyn yllätysartistiksi paljastui legendaarinen Jasmine. Hänet nähtiin jo viime vuonna Euroviisuklubin pikkujoulujen artistivieraana. Jasmine yllättyikin iloisesti saatuaan kutsun myös risteilylle.

– Ihmiset ottavat niin lämpimästi minut vastaan. Nämä ovat oikeasti hienoimpia keikkoja, Jasmine kiittelee.

Palataan ajassa vuoteen 1996. Jasmine oli tuolloin vasta 19-vuotias aloitteleva artisti. Hänen viisuesiintymisestään muistetaan surullisenkuuluisa kiharakampaus ja viimeinen sija. Vaikka menestystä itse euroviisuissa ei tullutkaan, kilpailu avasi kuitenkin tien Jasminen laulajanuralle.

– Tosi paljon on ollut fanitapaamisia ympäri maailmaa ja minua on pyydetty useaan faniklubiin esiintymään. Sitten olen saanut ihan muitakin keikkoja ulkomailta.

Jasmine onkin ehtinyt kiertämään läpi Euroopan esiintymässä. Seuraavaksi suuntana on Yhdysvallat. Miamin lattarirytmit ja New Orleansin blues sekä jazz-musiikki innostavat häntä. Jasminen mukaan erilaiset musiikkigenret tulevat tutummiksi, kun pääsee matkustamaan niiden juurille.

Jasminen euroviisukappale ”Niin kaunis on taivas” edustaa tyypillistä suomi-iskelmää. Mikä oli vuonna 1996 hänen oma suosikkiviisunsa?

– Ehdottomasti Irlanti! Laulajalla oli tosi poikkeava, huilumainen lauluääni. Sittenhän se voittikin. Monet edustajat jäivät mieleeni. Belgian Lisa Del Bon kanssa viestitellään Facebookissa. Oslossa oli kivat bileet ja hyvin avoin meininki!

Suomen euroviisuedustaja valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ilman karsintoja. Jasminella on tästä vankka mielipide.

– Jos minulta kysytään, olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikkien pitäisi saada osallistua. On niin paljon lahjakkaita artisteja, jotka ovat pimennossa. Jos vain valitaan joku tietty artisti, uudet kyvyt eivät pääse ikinä nousemaan. Kansan pitäisi saada valita edustaja, Jasmine toteaa.

Jasmine tunnustautuu myös viisufaniksi.

– Euroviisut ovat minulle sellainen kohokohta, että keskityn niihin aina, jos vain on mahdollisuus! Minulla on kisakatsomossa laitettu ruoat hienosti ja skumppaa on. Sitten me mietimme, kenestä mahdollisesti voisi tulla voittaja. Tänä vuonna suosikkini oli Tšekki.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Peter Herrmann