Conchita: ”Asiat tapahtuvat, kun aika on niille oikea”


– Minulle kuuluu tosi hyvää, mitä nyt talvi pääsi yllättämään ja olen nuhassa! Muuten menee todella hyvin, Conchita huokaisee tyytyväisenä luurin toisessa päässä.

Itävallan-keikat ovat työllistäneet uutta musiikkia julkaissutta tähteä syksyllä. Kolmekymppisiään Conchita, tai artistihahmon takaa löytyvä Tom Neuwirth, on viettänyt oikein urakalla. Vielä ennen joulua on luvassa kauden loppuhuipennus: loppuunmyyty synttärispesiaalikonsertti kaikilla herkuilla tähden kotikaupungissa Wienissä. Kaikille avointa afterpartya wieniläisessä yökerhossa vietetään glitter-teemalla.

– Oletko tulossa! Mahtavaa, siis sekoat siellä, siitä tulee niin hienoa, Conchita innostuu.

Uskotaan! Conchitan konsertit ovat järisyttävän upeita kokemuksia. Tähti antaa kaikkensa lavalla ja tunnelma on sakeana yleisön ja artistin välisestä tunnelatauksesta. Intensiivinen esiintyjä saa ”kausikorttilaisetkin”, eli klassisen musiikin konsertteja kiertävän kulttuuriväen puolelleen ja yhtymään raikuviin suosionosoituksiin.

Näin kävi myös From Vienna with Love -uutuuslevyn järkälemäisessä julkkarikonsertissa Wienin sinfoniaorkesterin kanssa, joka oli loppuunmyyty viikkoja ennen H-hetkeä. Tunteikas ilta päättyi tähden kyyneliin. Lapsuudenunelmasta oli tullut totta.

Uutta voimaa voittoviisuun

Uudelta From Vienna with Love -levyltä löytyy myös täyspitkä, yli neliminuuttinen versio Rise Like a Phoenix -voittoviisusta. Tuo reilu lisäminuutti ja etenkin muutaman lyriikkarivin lisäys tuntuvat muuttavan biisin sanomaa, ja ne ovat Conchitalle merkityksellisiä.

– Jotenkin kappale saa enemmän syvyyttä ja kiukkua. Siinä sanotaan, että vaikka annan anteeksi, en unohda. Se on aika rankka viesti sanoa ja vastaanottaa, koska se tarkoittaa, että sinuun on tosissaan sattunut.

Laulaja kertoo olevansa nykyään paljon aikuisempi ja kypsempi ihmisenä kuin euroviisuvuotenaan 2014. Voittoviisun uusien sanojen ilmestyminen elämään nyt tuntui hänestä merkittävältä koetun elämän myötä.

– On mielenkiintoista, miten asioita vaan tapahtuu, kun aika on niille oikea. Kuten tämä sanoitusasiakin. Oli jännä tunne löytää sanat äänitysstudiosta. Olin ajatellut noita samoja sanoja monta vuotta, ja sitten kun menin äänitysstudioon ja ne lyriikat lojuivat siellä, niin ajattelin että aivan, näinhän tässä tosiaan lauletaan… Annan kyllä anteeksi mutta valitettavasti kaikkea ei voi unohtaa.

”Pakko päästä Suomeen!”

Suomalaisia nähdään usein Conchitan konserteissa Itävallassa, minkä Conchita on pistänyt merkille ja maininnut haastatteluissa. ”On uskomatonta, että minulla on faneja, jotka tulevat Venäjältä ja Suomesta asti konsertteihini. Se on hämmentävää, mutta tietenkin aivan ihanaa”, tähti sanoi aiemmin syksyllä saksalaislehden haastattelussa.

Suomessa vasta kerran vierailleella Conchitalla on upeita terveisiä muillekin suomalaisille faneilleen ja euroviisuyhteisölle:

– En malta odottaa, että pääsisin takaisin Suomeen. Olen sanonut tämän miljoona kertaa, mutta minulla on niin hyviä ja sydäntälämmittäviä muistoja Suomesta ja pakko päästä takaisin! Se laitetaan tapahtumaan. Ehdottomasti!

Conchitan uusinta From Vienna with Love -albumia pääset kuuntelemaan esimerkiksi Spotifystä. Katso kaikki latauslinkit täältä. Fyysisen levyn saa tilattua helpoiten Saksan Amazonilta. Kolmas, elektronisempi ja hyvin omakohtainen levy ilmestyy alkuvuonna 2019.

Conchitasta voit keskustella myös suomalaisessa faniyhteisössä.

Teksti: Niina Mäenpää
Kuva: www.conchitawurst.com