UMK finaalissa 27.2. valitaan Suomen 50. Euroviisuedustaja

17-436935693dc52ec3b9

 

UMK 2016 kausi huipentuu 27.2. klo 21 finaalilähetykseen. UMK finalistit ovat Cristal Snow, Stella Christine, Annica Milán & Kimmo Blom, Eini, Barbe-Q-Barbies, Tuuli Okkonen, Sandhja, Saara Aalto ja Mikael Saari.

Joku heistä siis edustaa Suomea 50. kerran Euroviisuissa. Valinta tapahtuu yleisöäänten ja raatien kesken. UMK-raateja on tänä vuonna kymmenen: Viisuasiantuntijat, Muusikot, Media, Tubettajat, Suomenruotsalaiset, Sateenkaari, Eduskunta, Asfalttimiehet, Lapset ja Somettajat. Yleisöäänien osuus lopputuloksesta on 50 prosenttia ja raatien 50 prosenttia.

Illan erikoisvieraina nähdään kymmenen vuoden takainen Euroviisuvoittaja Lordi ja viime vuoden Suomen edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät. Lordi muutti Euroviisuja pysyvästi ja sai siihen mennessä suurimman pistemäärän voittaessaan. Pertti Kurikan Nimipäivät taas omalta osaltaan lisäsi kilpailun monimuotoisuutta.

Valitaanko tänä iltana myös uusi Euroviisuvoittaja? Toistaako Suomi voittonsa kymmenen vuoden välein? Finalistien joukossa tähän on mahdollisuuus ja sinä voit vaikuttaa lopputulokseen äänestämällä.

Euroviisuklubi on myös Pasilan studiolla ja voit seurata hetki hetkeltä tilanteita Euroviisuklubin Facebook sivuilla.

lordi_eurovision_flag_monsters_winners_2323_2560x1024