Ensimmäinen Semi-finaalipäivä

Euroviisufaneja täynnä oleva Tukholma sai eilen vihdoin ensimmäiset finalistit! Saavuin itse vasta tiistaina aamulla paikalle lentäen ja minusta tuntui heti, että juhlat olivat jo alkaneet. Olimmeko hieman myöhässä? Päivällä keskustassa oli hyvin rauhallista ja viisufaneja ei oikeastaan näkynyt, mutta iltaa myöten nämä kuitenkin alkoivat hiljaa hiipiä samaan kokoontumispaikkaan, eli Globeniin.

Pitkään odotettu ensimmäinen semifinaali sujui oikein hyvin, näin fanin näkemyksestäkin. Kameramiehet olivat paikoillaan ja esiintyjät muistivat sanojaan. Pieniä, ehkä huomaamattomiakin, teknisiä ongelmia oli havaittavissa mutta meidän fanien menoa tämä ei haitannut. Juontajatkin pysyivät tolpillaan ja vetivät koko Eurooppa mukaan ensimmäiseen jaksoon. Seisoin itse pienessä ryhmässä vasemmalla lavalta ja nautin monikulttuurisesta ja ystävällisestä seurasta. ”Come together” sanoma tuli selväksi viimeistään pisteidenlaskun aikana kun nämä ”harmaat ihmiset” tanssivat ja lopuksi kaikki pittivät käsiään pystyssä viereisen tuntemattoman ihmisen kanssa. Kun on yhtenäinen harrastus ja yhtenäiset suosikit, on helppo keskustella uuden ihmisen kanssa, ja tämä oli varmasti vuoden sanoman tarkoituskin. Kaikki tulevat yhteen nauttimaan musiikista ja esityksistä, ja en kyllä hetkeäkään tuntenut oloani tylsistyneeltä. Hyvin vedetty taas Ruotsi!

Vaikka kaikilla on se oma voittajasuosikki niin eilen näki kyllä mitkä esitykset oikeasti sytyttivät yleisön tuleen. Oma suosikki sattui pääsemään jopa jatkoon, vaikka meidän ihana ja energinen Sandhja ei tällä kertaa mahtunut mukaan lauantain finaaliin. Olen keskustellut muiden fanien kanssa vuoden edustuskappaleista ja kaikki ovat samaa mieltä, ei mikään ole huono. Biisit ovat kaikki jollain tasolla hyviä, ja ovat oikeasti sellaisia mitä kuulisin mielellään radiossa tulevaisuudessa. Taso on korkea ja tämän takia hyvät biisit jäivät tällä kertaa ilman finaalipaikkaa.

Odotamme siis innolla mitä Semi-finaali kakkosessa tapahtuu, ja kuka koko potin vie kotiin. Onko voittaja jo nähty? Tuleeko voittaja kenties toisesta Semi-finaalista vai onko se suoraan finaalissa jo? Tämä jää nähtäväksi…

Esc_icarlzen